bahan-bahanya;
1 peket kueteau
30 sen tauge
30 sen daun kucai-dipotong
sedikit isi ayam,udang dan sotong yang telah dipotong
3 ulas bawang putih(di tumbuk)
10 biji cili api(di tumbuk)
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos ikan
11/2 sudu besar pes tomyam
sedikit garam dan minyak
sedikit air
cara menyediakannya;
panaskan sedikit minyak,tumiskan bwg putih dan cili padi yang telah ditumbuk tadi sehingga garing.setelah garing bolehlah dimasukan daging ayam,udang dan sotong tadi,masak lebih kurang 5 minit..apabila kesemuanya telah sebati barulah di masukkan air,sostiram,pes tomyam,sos ikan dan garam..masak sehingga mendidih..akhir sekali barulah dimasukkan kueteau,tauge dan daun kucai tadi..masak selama 10 minit.. selamat mencuba..
Nasi Goreng Bawang Putih Krup Krap sedap sangat!
-
Assalamualaikum semua. Alhamdulillah baru nak post menu weekend aritu iaitu
Nasi Goreng Bawang Putih Krup Krap yg sgt marbeles rasanya. Resepi ni
diambi...
5 hari yang lalu
0 ulasan:
Catat Ulasan