Yang setia berkunjung

COKLAT & BUAH STRAWBERRY..APER KHASIATNYER..

Jumaat, 6 November 2009


KEBAIKAN COKLAT & STRAWBERRY

COKLAT & BUAH STARWBERRY ..
mempunyai khasiat yang sama iaitu...
MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT
KARDIOVASKULAR & JANTUNG, 
SERTA MENGATASI TEKANAN &
MELAMBATKAN PROSES PENUAAN..

coklat mempunyai antioksida flavanoids lebih tinggi berbanding teh dan sayur. Pengambilan coklat sebagai makanan dapat mengurangkan risiko atherosclerosis serta mengurangkan kematian akibat penyakit jantung.

STRAWBERRY  juga mempunyai antioksida yg lebih tinggi serta
kaya serat, rendah kalori, dan mengandung vitamin C,
folat, potassium, serta asam ellagic.

Tahukah Anda..Pengambilan Coklat  & Strawberry
juga memberi kesan yang baik terhadap stamina.
Polifenol yang terdapat didalam coklat & strawberry ...
dapat menghalang perubahan emosi di bawah
tekanan fizikal dan berupaya mengurangkan tekanan.
Strawberry juga dapat mengurangkan /menahan gejala stroke.

Penuaan adalah salah satu proses yang disebabkan kerosakan sel oleh radikal bebas.
Kajian oleh Jabatan Epidemiologi menunjukkan dengan mengamalkan pemakanan seimbang yang kaya dengan antioksida (Polifenol ) dapat melambatkan
proses penuaan(INSYAALLAH)...

0 ulasan:

Catat Ulasan

Cute Kan...hehehhe

Aunty Yong Ipin Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino