Yang setia berkunjung

SEKADAR RENUNGAN KITER BERSAMA..

Jumaat, 25 Disember 2009

ASSALAMMUALAIKUM... SEMUA.. SEBELUM TU .. TEMAN NAK MINTA MAAF PADA SEMUA/PIHAK YANG TERBACA ARTIKEL INI.. APER YANG TEMAN PAPARKAN NIE,BUKANLER  SEKADAR OMONGAN KOSONG ATAU REKAAN SEMATA-MATA.. DAN TAK DE NIAT DI HATI TEMAN UNTUK MENAKUT-NAKUTKAN KOME SEMUA...TEMAN BERDOA KEPADA TUHAN YANG MAHA ESA HINDARILAH PERKARA BURUK NIE  DARIPADA BERLAKU LAGI.. TEMAN BERKONGSI PERKARA NIE AGAR KITER SEMUA BERSIAP-SEDIA DARI SEKARANG.. JANGAN ADER YANG LEKA LAGI.. MUDAH-MUDAHAN ALLAH MERAHMATI KITER SEMUA.. AMINN..

TEMAN NAK BERTANYA NIE.. MASIH KAH KOME INGAT TENTANG TSUNAMI /GEMPA BUMI  YANG MELANDA ACEH & SEKITAR ASIA????FENOMENA INI TELAH MENGEMPARKAN DUNIA DAN TELAH MENGORBANKAN HAMPIR 230,000 NYAWA PADA 2004(26/12/2004).. DAN BESOK (26/12/2009) GENAPLAH
5 TAHUN BENCANA ITU BERLAKU..

OKLAH, TEMAN ADER TERBACA SURAT KHABAR SEMALAM (24/12/2009) , MENYATAKAN BAHAWA SATU GEMPA BUMI SEKUAT 8.6 SEKALA RICHTER DIRAMAL BERLAKU DI KEPULAUAN SIBERUT,SUMATERA BARAT
DENGAN MENCENTUSKAN GELOMBANG TSUNAMI
YANG MENYAMAI TRAGEDI 2004.. 
(TEMAN BUKAN LER NAK MENAKUT-NAKUTKAN KOME SEMUA.. TAPI TEMAN NAK BERKONGSI APER YANG TEMAN TAU.. INI BUKAN LAH REKAAN SEMATA-MATA.. TAPI BERDASARKAN APER YANG TERCATAT DI SURATKHABAR KOSMO BERTARIKH 24/12/2009 DICATAT OLEH MAZLINA ABDUL MAJID..)

BERDASARKAN APER YANG TEMAN & KELUARGA BACA...
RAMALAN PAKAR2 GEOLOGI,GEMPA ITU AKAN BERLAKU PADA
BILA-BILA MASA  MULAI SEKARANG UNTUK TEMPOH DUA DEKAD AKAN DATANG ... PENGARAH BAHAGIAN GEOFIZIK & TSUNAMI JABATAN METEOROLOGI , DR.MOHD ROSAIDI CHE ABAS BERKATA... "GEMPA SEKUAT ITU BOLEH MENYEBABKAN TSUNAMI YANG MENGANCAM  KAWASAN PANTAI BARAT SEMENANJUNG  MALAYSIA TERUTAMA  MELAKA & JOHOR.."

MENURUTNYER LAGI " ANCAMAN BENCANA ALAM NIE BERLAKU SELANG
200 TAHUN DENGAN KALI TERAKHIRNYA  TAHUN 1833..
KALAU GEMPA NIE /TSUNAMI BERLAKU DI SUMATERA BARAT, KITA ADER MASA TIGA HINGGA EMPAT JAM UNTUK MEMBERI AMARAN KEPADA PENDUDUK KAWASAN PANTAI NEGARA NIE."

0 ulasan:

Catat Ulasan

Cute Kan...hehehhe

Aunty Yong Ipin Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino